Seo Forumu

Tam Versiyon: İnternet ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
WWW….. Evet hayatımızdaki en yoğun saatlerimizi yaşadığımız dünyanın başlangıç noktası. Keşfedildiği günlerde nasıl bir dünya kapısı açılacağını emin olun kurucusu bile tahmin edemiyormuş. İnternet = Uluslararası Ağ. Amerika’da internetin doğuşu için toplanan fonlardaki paralar ile alt yapı ve geliştirme çabaları iyi ki yaşanmış diyoruz sanırım. Zira bu nimet sayesinde yerimizden kalkmadan bir çok isteğimize ulaşabiliyoruz.

Başlarda bizim için oyun ve eğlence amacı taşıyan internet, ilk etapta bankalar tarafından veri alış verişi ve para transferinde etkin bir rol oynamaya başlamıştır. Gelişen yazılım dili ve buna bağlı görsel materyeller sayesinde artık web üzerinden neredeyse herşey yapılabiliyor. Bir düşünsenize, yemek bile artık ayağınıza gelebiliyor. Beğendiğiniz bir kolyeyi, takı setini hatta küçük yavrumuzun süpriz hediyesini bile internet aracılığı ile sağlayabiliyoruz.

İnternet sayesinde maillerimiz saniye hızıyla karşı tarafa aktarılıyor, görüntü ve video gibi özel anlarımızı çektiğimiz görselleride sevdiklerimizle paylaşabiliyoruz. Oluşturduğumuz bloglardan faydalı bilgiler sağlayabiliyor, kişisel özelliklerimizi sergileyebiliyoruz. Peki internet olmasa ne olurdu ? Şu an bu soruya cevap eminim imkansız bayat bir yaşam dediğinizi duyar gibiyim.

Kişisel internet kullanımı için ilk olarak bir telefon hattına ihtiyacımız var. Bu hatta gelen veri sayesinde arada bir modem bağı kurarak bilgisayarımızı dünya ile bağlamış oluyoruz. Peki bu kadar çok bilgisayar çakışmadan nasıl çalışıyor. Bunun da çözümün her bağlantı için ayrı bir IP adresi sağlayarak vermiş bulunuyorlar. Başlarda analog olan modemler yerini teknoloji geliştikçe dijital olan Adsl’lere bırakmış durumdadır. Kısa bir zaman sonra fiber internet gelişiyle belkide daha üstün bir teknoloji ile karşılaşacağımız kesin.

İnternet hali hazırda bir de kazanç kapısı. Nasıl para kazanırım derseniz, kimimiz adwords reklamlarından gelir sağlarken kimileri de firmalarla anlaşarak kendi sitelerinden referans reklam yapmakla kazanç sağlayabiliyorlar. Reklamların yanı sıra bir diğer maddi kazanç tabiki bizlerin gördüğü yanı arka planda hazırlayan webmaster, tasarım ve yazılım ekipleri. Onların sihirli dokunuşları olmasa bu sayfalar böyle güzelleşip bizlere ulaşmayacaktı. Tabi birde seo uzmanı arkadaşlar. Dünya internet ağında milyonlarca site yapılmış durumda ama ya onları üst sıralarda bize gösteren seo ve arama motorları olmasa. Teşekkürler interneti yaratan ve o alanda emeği bulunan herkese.

Tagged with: internet nedir, internetin gelişimi