Sitelerinizi Ekleyin Bizimle Yükselin

İÇ SEO çalışmaları Ders 9

İÇ SEO çalışmaları

3.1 SEO Çalışması nasıl yapılır

SEO çalışmaları genel olarak iç seo ve dış seo olarak iki başlık altında yapılır. Organik bir çalışma yaparak kalıcı başarı elde etmek istiyorsanız iç seo çalışmalarini eksiz yerine getirerek sürekli güncellemeler yapmanız gerekir.

3.1.1 İç seo

Yeni açılan siteler bir anda arama motorları üzerinde yükselemez öncelikle insanlara bilgi veren kaliteli içeriklere sahip olduğunuzu arama motorlarına göstermeniz gerekir.

Güvenleri kazanma sürecinde eğer başarılı bir iç SEO çalışması uygularsanız zamanla yükselen sıralamalarda üstlere tırmanan bir site elde ederseniz ancak iç SEO çalışmalarınız yeterince arama motoru dostu değilse kalıcı başarı elde edemezsiniz.

İÇ SEO etki eden 100 faktör

Sıralamaları büyük ve küçük ölçekte doğrudan veya dolaylı etkileyen 100 temel kriter.

Seo da Domain Ve Sunucu
Seo da Domain Ve Sunucu

80. İç link başlıkları

Site içerisinde kullandığınız linklere title=’anahtar kelime’ etiketi kullanmaya özen gösterin. Yönlendirilen linkin ne hakkında olduğunu botlara açıklamaniza yardımcı olur ve arama motorlarının sevdiği bir etikettir.

81. İç Link Sayısı

Site içinde yönlendirilen link sayılarının sınırı vardır. Tek sayfada 80’den fazla iç link bulunması olumsuz olarak algılanır ve örümcekler bu linklerin tamamını takip etmek istemez. Sayfanın katma değeri düşer. 82. Schema.org standartları

Site veri işaretlemelerinin en düzgün yapıldığı ve Google’ın desteklediği Schema.org standartlarına uygun siteler kullanıcı dostu olarak algılanır ve daha üst siralarda yer bulurlar. Site yazılımınız hazırlanırken Shema.org standartlarına uygun şablonlarda yazılmasini isteyin. Sıralamaları etkileyen en önemli 5 kriterden bir tanesidir.

83. Anahtar Kelimelerden Gelen Trafik oranı

Anahtar kelimelerden gelen trafik oranı yükselişin işareti demektir. Sayfanıza yazılarınıza eklediğiniz anahtar kelimelerden gelen trafik, diğer kelimelerin üzerinde ise olumlu yönde site ilerleyecektir. Tersinin olması durumunda ise sitenizde gerilemeler yaşayabilirsiniz.

84. Hemen Çıkma Oranı

Google bunu bir kalite değerlendirmesi olarak görmektedir. Kullanıcılar sitenize giriş yapıyor ve hızlı bir şekilde siteden uzaklaşıyorsa, siteniz önemsiz bir site ve içeriğiniz yetersiz bir içerik olarak kabul edilir.

Kullanıcıların rakiplerinize oranla sizin sitenizde kalma süresi daha fazla olmalıdır.

Sayfalarınızı video, resim galeri ve dikkat çeken alternatif bilgiler ekleyerek sitede kalma sürelerini uzatmayı deneyin.

85. Direk trafiğin etkisi

Google bu algoritmayı kullanırken Chrome verilerinden yararlanmaktadır. Farklı iplerden giriş yapan kullanıcılar site adresinizi direk yazıp giriş yapıyorlar ise, sıralamalarda daha ön planda çıkmanız anlamına gelir çünkü insanlar artık markanızı öğrenmiş ve sizi tercih eder bir konuma gelmiştir.

86. Kullanıcıların Siteyi Tekrar Ziyaret Etmesi

Kullanıcılar siteye giriş yaptıktan sonra, farklı zaman aralıklarında tekrar dönüş yapıp makaleleri okumaya devam ediyorsa veya makale içinde verdiğiniz bir bilgiyi beğenerek her ihtiyacında sizi tercih ediyorsa siteniz kendini kanıtlamış demektir. Yeniden ziyaret alan sayfalar sıralamalarda hızla yükselmeye başlar.

87. İçerik Sayısı

İçerik sayısının fazla olması iyi diye düşünebilirsiniz ancak faydalı ve özgün içeriğiniz olmadığında sitenize zarar verirsiniz. İçerikler sıralama ortalamalarına göre değerlendirilerek düşer veya yükselir. Organik ziyaretçi alan sayfalar, sitenizi yükseltebileceği gibi organik ziyaretçi alamayan sıralamalarda altlarda kalan içerikler sitenizin değerini düşürür.

Yapmanız gereken bu tür sayfaları güncel bilgilerle değiştirerek üst sıralarda yer alabileceği anahtar kelimelerle yenilemek olmalıdır.

88. Anlamsız Anahtar Kelimeler

Google anlamsız anahtar kelimeler üzerine yeni bir güncelleme yaptı. Sorunları çözmek için RankBrain yayınlayarak, anlamsız kelimeleri anlamlı kelimeler ile özleştirerek doğru sonuçlar elde etmeyi başardı. Google anlamsız kelime yayınlayan siteleri şüpheli olarak değerlendirmektedir. Bunu spam anahtar kelime üretmek için mi yapıyor yoksa yeni bir kelime dizisimi yayınladı diye kontrol ediliyor. Rankbrain’i kendi avantajınıza çevirmek için rakiplerinizden farklı türde kelime ve geniş bilgi içeriği yayınlayarak rakiplerinizin önüne geçmek için kullanabilirsiniz. Bunu yaparken içerik anahtar kelime oranına dikkat etmeyi unutmayın.

89. Ürün arama sonuçları

Google yeni yaptığı bir değişiklikle artık aramalar liste ve ürünle alakalıysa ilk sırada görsel sonuçları çıkartıyor. Alt etikete sahip, çözünürlüğü yüksek açıklama içeren görseller kullanarak kolayca başarı elde edebileceğiniz bu değişiklik henüz test aşamasında olsa da ilerleyen aylarda tam anlamıyla uygulamaya sokacaktır.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir