Sitelerinizi Ekleyin Bizimle Yükselin

İÇ SEO etki eden 10 faktör Ders 3

İÇ SEO çalışmaları

3.1 SEO Çalışması nasıl yapılır

SEO çalışmaları genel olarak iç seo ve dış seo olarak iki başlık altında yapılır. Organik bir çalışma yaparak kalıcı başarı elde etmek istiyorsanız iç seo çalışmalarini eksiz yerine getirerek sürekli güncellemeler yapmanız gerekir.

3.1.1 İç seo

Yeni açılan siteler bir anda arama motorları üzerinde yükselemez öncelikle insanlara bilgi veren kaliteli içeriklere sahip olduğunuzu arama motorlarına göstermeniz gerekir.

Güvenleri kazanma sürecinde eğer başarılı bir iç SEO çalışması uygularsanız zamanla yükselen sıralamalarda üstlere tırmanan bir site elde ederseniz ancak iç SEO çalışmalarınız yeterince arama motoru dostu değilse kalıcı başarı elde edemezsiniz.

İÇ SEO etki eden 100 faktör

Sıralamaları büyük ve küçük ölçekte doğrudan veya dolaylı etkileyen 100 temel kriter.

.

İÇ SEO etki eden 10 faktör
İÇ SEO etki eden 10 faktör
  1. Canonical kurallarına uygun içerik

Canonical etiketinin doğru kullanılması durumunda Google içeriği kopya içerik olarak görmeyebilir. Yanlış kullanım durumunda ise yine içerik kopyacısı olarak değerlendirilecektir. Botlara yardımcı bir etiket olduğu için artı puan kazanmanızı sağlar.

  1. Chrome sayfa yükleme verileri

Google Chrome algoritmalara önemli bir fayda sağlamaktadır. Chrome Google’a sayfaların yükleme hızı ile ilgili bazı sinyaller gönderir ve kullanıcı çerezlerine sitenizi ekleyerek daha değerli hale gelmesini sağlar.

  1. Resim optimizasyonu (image optimization)

Sitemizde kullandığımız görsellerin Google için büyük bir önemi vardır. Yüklenen resimlerin başlıklarina, alt başlıklarına ve etiketlerine bakmaktadır. Görsel index sıralamaları buna göre sıralanır ve normal sıralarınızı da etkiler. Resimler düşündüğünüzden daha fazla sitenize trafik getirir. Kaliteli, etiketleri girilmiş resimlerle sıralama almanızda oldukça kolaydır.

  1. İçerik Güncelleme Sıklığı

Google yayıncıların içerikleri hangi sıklıkla güncellediği de incelemektedir. İçeriklerini sürekli güncelleyen sitelere sıralamalarda daha iyi vermektedir. İçeriği yayınladım bitti olarak düşünmeyin güncel bilgileri takip ederek güncellemeler yapın.

  1. İçerik Güncellemenin Faydaları

Bir içerik yazdınız ve üzerinden 1 yıl gibi bir süre geçti içeriğiniz artık Google gözünde değerli bir içerik değildir. Eski ve hit gelmeyen içeriklerinizde küçük değişiklikler yaparak konunuz için yeniden robotların gelmesini sağlayabilir, eski içeriğinizle tekrar sıralamalarda görünebilirsiniz.

  1. Sayfaların Güncelleme Sıklığı

n

Web sayfamızda sadece içeriklerin güncellenme sıklığı önemli değildir. Sayfalarınızın da güncellenme sıklığı Google için önemlidir. Sayfaları oluşturduktan sonra içeriklerini takip ederek güncel bilgilerle yenilenmesi gerekmektedir.

  1. Anahtar kelimelerin yanlış kullanımı

Bir içerik yayınladınız ve içeriğiniz 100 kelimeden oluşuyor ve anahtar kelimenizi 3 defa kullandınız. Bu penaltı olarak algılanır ve içeriğiniz değersiz kabul edilir. Kısa yazılmış yazılar içerisinde birden fazla anahtar kelime kullanmak tehlikeli sonuçlara neden olur ve arama motorları tarafından spam olarak algilanabilir.

  1. Anahtar kelimelerin H2 ve H3 tağında kullanılması

Anahtar kelime seçimlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, anahtar kelimenin hl tagları arasında yer almasıdır. H2 ve H3 taglarında kullanılması zayıf sinyal anlamına gelmektedir. Moz’un yaptığı araştırmalara göre H2 taginda anahtar kelime kullanimi dünya genelinde %47,2 olarak saptanmıştır. Alt başlıkları sunarken H1 tagları arasında sunmaya özen gösterin. Alternatif anahtar kelimelerde H2 ve H3 taglarını kullanabilirsiniz.

  1. Anahtar Kelimelerin Sıralanması

Arama yapılan kelimeler ile sayfa içeriğinin bağlantılı olması sıralamada önemli bir faktördür. Konu içerisinde kullanılan anahtar kelime sıralamalarında değişkenlik yapmak ise daha olumlu yönde sıralamalarda yükselmeye neden olacaktır. Yani anahtar kelimemizin “seo nedir” olduğunu düşünelim. Konu içerisinde “seo nasıl yapılır” anahtar kelimesini kullanırsak daha olumlu sonuçlar alırız. Lakin konu içerisinde “seo nedenleri nasıl yapılır” tarzında yanlış bir anahtar kullanırsak doğal olarak geri sıralarda çıkarız.

Bunun için anahtar kelime seçimleri konu ile bir bütünlük içerisinde olmalıdır.

  1. Otoriter Link Yönlendirme

Bu konuda birçok SEO uzmanı ortak fikirdedir. Bir yazı içerisinde geçen bir kelimenin kaliteli ve konu ile alakalı bir siteye yönlendirilmesi Google gözünde önemli bir durumdur. Örneğin, makalenizde teknik bir kelime kullandınız ve anlamı çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Kelimeyi açıklayan Wikipedia linki vermeniz içeriğinizin daha güçlü bir hale gelmesini sağlayacaktır. Link verirken nofollow kullanmaya özen göstermelisiniz.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir