Sitelerinizi Ekleyin Bizimle Yükselin

İçerik Oluşturma Stratejisi

 İçerik Oluşturma Stratejisi

Şu ana kadar anlattıklarımızı 100 puan üzerinden puanlandıracak olursak ilk 100 madde iç seo’nun sadece 60 puanlık dilimini oluşturuyordu. Bu kriterler uygulanmadan olmaz ancak doğru bir içerik stratejisi oluşturmazsanız başarıya da ulaşamazsınız. İçerik üretmek internette yapacağınız en zor işlerden biridir. Çünkü bir haber veya bilgi üretmeniz gerekmektedir. Zaten var olan bilgileri toplayarak farklı şekillerde servis etmeniz hiçbir anlam ifade etmez.

Yenilikçi ve güncel takipler yaparak internette bilgiyi ilk paylaşan siz olmanız gerekmektedir. Örneğin, A sitemiz Türkiye’nin en kaliteli sitelerinden bir tanesi olsun B sitesi ise küçük bir blog sitesi olsun. B sitesi yaklaşık 1 yıl önce yayınladığı bilgi içerikli bir makalesinde 1. Sırada yer alırken A sitesi bu bilgiye ek açıklamalar veya aramalarda güncel olmayan bir bilgi vermeden yayınlasın. Sıralamalarda ilk 5 sıraya dahi zor girecektir.

Bunun nedeni sıralamalarda yer alan sitelerin sayfa olarak otorite kurmasından kaynaklanmaktadır. Eğer bilgiyi ilk siz yayınladıysanız ve gelen ziyaretçiler aldıkları bilgiden memnun olarak sayfadan ayrıldıysa sizin yerinize bir başka sitenin geçmesi zordur.

Bu kavram sizin içinde geçerlidir. Zaten var olan bir konu hakkında yazdığınızda doğrudan rakiplerinizi geçmeniz çok zordur. İçeriği ilk yayınladığınızda 10. Sırada giriş yapması her zaman orada kalacağınız anlamına gelmez. Daha aşağıda inebilirsiniz daha yukarida çıkabilirsiniz. Bu yükselme ve düşüşler makaleniz içinde kullanılan bilgiye ve sitenizin gelişimine göre değişir.

İÇ SEO etki eden 10 faktör
İÇ SEO etki eden 10 faktör

Eğer makale içinde kimsenin vermediği bir bilgi verir ve buradan organik ziyaretçi alırsanız anahtar kelime üzerinde de yükselmeye başlarsınız. Bir örnek üzerinden açıklayacak olursak, konumuz “seo nasıl yapılır” olsun bu konuda binlerce site içerik yayınlamış ve bizim yeni bir tane daha yayınlamamız Google için hiçbir anlam ifade etmez zaten bu konuda yeterli bilgi vardır. Yayınladıktan sonra alabileceğimiz sırada kalitesine göre 10-30 sıra arasında olacaktır.

Öncelikle neden alt sıralardan giriş yaptığımızı bahsedelim, sıralamalar site otoriteleri, gelen linkler, içerik kalitesine göre sıralanıyor bunları zaten biliyoruz ancak en büyük etken içeriğe gelen organik ziyaretçi sayısıdır. Bu pastadan en büyük dilimi 1. Sıradaki site alır ama bu 1. Sıradaki sitenin eksik bir alt başlığı varsa alt sıradaki siteler ek bilgilerden ziyaretçi alarak ilk sırayı aşağıya indirmeye başlar. Şimdi örnek üzerinden gidelim, ana kelime “SEO nasıl yapılır” ve A sitesi 1. Sırada günlük 200 organik ziyaretçi alıyor. 2. Sırada B var ve yaklaşık 100 organik hit alıyor gibi altlara doğru azalır. İlk sayfadan sonraki makalelerin otoritesi düşmeye başlar çünkü onlar organik hit alamaz. Şunu kabul etmelisiniz ki yeterli bilgi olan bir aramada kimse ilk sayfa sonundaki sitelere veya diğer sayfalara bakıp tıklama yapmıyor.

Rakipler sürekli ziyaretçi alıyor ve bizim konumuz 2.-3. Sayfada kaldı yukarı nasıl mı çıkacak? Tabi ki alternatif kelimelerden gelen ziyaretçilerle yükselmeye başlayacak, anahtar kelime ne kadar “SEO nasıl yapılır” olsa da konu içerisinde vereceğiniz birkaç detay çok sayıda hit almanıza yardımcı olur. Örneğin; içeriğimizde İngilizce seo nasıl yapılır alt başlığı olur

ve rekabet yoktur burada üst sıralarda olarak içerik organik ziyaretçi almaya başlar böylece 15-30 sırada giren içeriğimiz gelen ziyaretçilerle yükselmeye başlar. Eğer makale içinde 2-3 farklı detaydan ziyaretçi alırsanız ilk sıraya kadar kolayca çıkabilirsiniz. Google tek bir yerden değil farklı anahtar kelimelerle detaylarla içeriklerin ziyaretçi almasını sever.

İçerik oluştururken bu kriteri göz önünde bulundurarak hazırlamalısınız. İçerikleri hazırlarken anahtar kelimelere odaklanmayın bildiklerinizi detaylı olarak aktarmaya özen gösterin sizin dahi tahmin etmeyeceğiz kullandığınız bir kelime bir anda popüler olup hit alarak içeriğinizi üst sıralara taşıyabilir.

3.2.1 Anahtar kelime seçimi

Kendinize anahtar kelime ve alt başlıklar seçerken kelime öneri araçları ve Google önerilerini kullanın insanlar genellikle yapacakları aramaları tam olarak yazmaz Google’ın tamamlama özelliğini kullanır. Hedefinizde olan kelimeyi önce Google’a yazarak hangi şekilde tamamladığını kontrol edin. Örneğin, SEO yazdığımızda hemen altta “SEO nedir” diyerek tamamlama yapıyor. Bunu ileri götürüp SEO nedir yazdığımızda daha detaylı seçenek olan “SEO nedir nasıl yapılır”, “SEO nedir neden gereklidir” gibi olası sonuçları bize öneriyor. Eğer normal arama yapan bir kişi olsaydım aradığım sonuca en yakın olanı seçip aramayı tamamlardım.

Genel kullanıcı davranışını göz önünde bulundurarak önerilen kelimeleri seçmeye özen göstermelisiniz. Ancak başlıklarınızı oluştururken anahtar kelimeler + açıklayıcı birkaç kelimeyle süslemeye özen gösterin. Google sıralamalarda aynı sonuçlara yer vermekten hoşlanmaz, rakiplerinizden farklı anahtar kelime içeren başlıklar kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum “İçerik Oluşturma Stratejisi”