Sitelerinizi Ekleyin Bizimle Yükselin

Lokomotif Tasarım

Lokomotif Tasarım Reklam Ajansı, 2016 yılında kurulmuş, faaliyetlerini dijital pazarlama alanında, markalara sunduğu “satış ve pazarlama” odaklı hizmetler ile sürdürmektedir. Ekibimiz gelişen reklam teknolojilerini ve yeni reklam modellerini takip ederek ve deneyimleyerek hizmet verdiği müşterilerinin reklam performansını en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

Lokomotif Tasarım, yenilikçi dijital pazarlama trendleri, sosyal medya yönetimi ve kuruma özel web site tasarımı ile bir çok reklam ajansının önünde yer alıyor. Sektördeki başarılarımız trendleri, değişimi ve yeniliği öngörme yeteneğimizle bir araya geldiği için rakiplerimizin önünde yer alıyoruz.

Lokomotif Tasarım ile dijital hedeflerinize hızla ulaşın. Bizimle çalışmaya başlayın, dijital dünyada fark edilin!

  • Gönderici Adı: Bayram Okumuş
  • Gönderici E-postası: bilgi@lokomotitasarim.com
  • Gönderici URL’si: https://www.lokomotiftasarim.com

 

Lokomotif Tasarım
Lokomotif Tasarım

Adım adım blogger nasıl olunur ve nasıl başlamanız gerektiği konusunda bir rehber olacak yazı hazırlamak istedim. İster hobi amaçlı isterseniz iş amaçlı bu yazım sayesinde sizde dilediğiniz bir yolu kendinize çizebilirsiniz. Başlıklar halinde başlayalım.

Blogger Olmak Ne Kadar Zor?
Blogger olmanın dilimizdeki karşılığı aslında blog yazarlığıdır. Blog yazarları kendi kurdukları bloglarda veya başkasına ait şahıs veya firma bloglarında ücret karşılığı yazı yazanlar diyebiliriz. Bu işi hobi amaçlı yapanlar var. Profesyonel olarak kendine iş edinen ve hatta iyi paralar kazanan kesim bile var. Bir blog kuran kişi genel olarak ilerleyen zamanlarda yani %99 oranında işi ticarete dökebiliyor. Yani zamanla aslında amaç para kazanmak oluyor. Aynı durum YouTube kanalı veya Instagram hesabı sahipleri içinde geçerlidir.

Blogger olmak için en iyi adım kendinize ait bir blog kurmak veya var olan yazar kabul eden sistemlere girmektir. Ancak dediğim gibi ilerleyen zamanlarda amaç para kazanmaya döneceği için başkasına kazandırmak yerine kendi bloğunuza sahip olmanız daha mantıklı olacaktır. Sonuç itibari ile yazar kabul eden sistemlerde amaç genel olarak para kazanmaktır. Hobi amaçlı bile olsa bloğunuzun kitlesi arttığında size reklam veya iş birliği teklifleri geldiğinde demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Çünkü bu sektörde oldukça iyi para dönmektedir. Sonuç itibari ile hiç bir kar amacı olmasa bile site masrafı için buna muhtaçtırlar.
Peki kendinize ait bir blog nasıl kurabilirsiniz? Blog açmak için hangi sistemleri kullanabilirsiniz? Bunlar dışında blog veya site açmak için para harcamanıza gerek var mı? Tüm bunlara ve bunlara benzer sorulara cevabı bir sonra ki başlıkta verelim.

 

Blogger Olmak için Blog Nasıl Açılır?
Bu konuda size önerim iki platformdan birini tercih etmenizdir. Bu platformlar ise Blogger ve WordPress.org üzerinden verilen WordPress sistemidir. Her iki sistemi de güvenlidir. Ben birden çok site ve blog sahibi olduğum için iki sistemi de kullanılıyorum. Size kısaca başlangıçta belirtmek istediğim ise yeni başlayan biri iseniz acemi platform dediğim Blogger sistemini tercih edebilirsiniz. Tabi ücretsiz olması nedeni bunun öneriyorum. Bloğunuzu kurun ve işleyişi öğrenin. Genel anlamda tüm blog sistemleri benzerdir. Ancak para önemli değil diyorsanız kesinlikle WordPress derim. Ancak bu seçim içinde yıllık bir bütçe ayırmanız gerektiğini aşağıda da belirteceğim. Şimdi bu iki sistemin ne gibi avantajları ve dezavantajları varmış inceleyelim.

Blogger.com ile Blog Açmak

Blogger olmak için ilk adımı ücretsiz Google tarafından sunulan Blogger sistemi ile atabilirsin. Bunun için para harcamanıza gerek yoktur. Bu durumda ise bloğunuz için blogadresi.blogspot.com şeklinde bir adres verilir. Eğer siz bu adresi com veya net olsun derseniz işte o zaman para harcamanız gereklidir. Ancak harcayacağınız miktar yıllık 5 $– 20$ civarında olacaktır. Yani blogadresin.com gibi bir alan adı isterseniz Blogger ücretsiz olsa bile alan adı için para harcamak zorundasınız. Blogger sistemi kullanım ve kurulum açısından oldukça olaydır.
Bununla birlikte Blogger sistemi için bilmeniz gereken nokta ise kontrolün sizde olmamasıdır. Bir sabah uyandığınız da siteniz kapatılmış olabilir. Bu noktada ise bir hak talebiniz olamıyor. Kısaca verdiğiniz tüm emekleriniz boşa gidiyor. Geçmişte yaşanmadı değil. Bir Blogger sahibi maçları bloğundan verince mahkeme kararı ile tüm sistem kapatılmıştı. Sonrasında anlaşma sağlanıp tekrar açıldı. Yani buna benzer bir durumla karşılaşmanızın mümkün olduğunu unutmayın.

WordPress ile Blog Açmak
Öncelikle bu sistemi kesinlikle öneriyorum. Neden derseniz yukarıda söz ettiğim gibi kontrol durumundan diyebilirim. WordPress blog açmak için biraz para harcamanız gereklidir. Bu yöntem ise en profesyonel olanıdır. İhtiyacınız ise bir alan adı ve hosting paketidir. Alan adı dediğimiz siteadi.com gibi hosting dediğimiz ise bu sitenin barınması gereken alandır. Bunların yıllık maliyeti vardır. Ortalama seçtiğiniz pakete göre 10 ile 30 $ arası değişmektedir. Böylece profesyonel piyasa değeri 2250 TL – 5000 TL arasında olan site veya bloğunu kurabilirsin.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında yorum “Lokomotif Tasarım”