Sitelerinizi Ekleyin Bizimle Yükselin

İÇ SEO Ders 7

İÇ SEO çalışmaları

3.1 SEO Çalışması nasıl yapılır

SEO çalışmaları genel olarak iç seo ve dış seo olarak iki başlık altında yapılır. Organik bir çalışma yaparak kalıcı başarı elde etmek istiyorsanız iç seo çalışmalarini eksiz yerine getirerek sürekli güncellemeler yapmanız gerekir.

3.1.1 İç seo

Yeni açılan siteler bir anda arama motorları üzerinde yükselemez öncelikle insanlara bilgi veren kaliteli içeriklere sahip olduğunuzu arama motorlarına göstermeniz gerekir.

Güvenleri kazanma sürecinde eğer başarılı bir iç SEO çalışması uygularsanız zamanla yükselen sıralamalarda üstlere tırmanan bir site elde ederseniz ancak iç SEO çalışmalarınız yeterince arama motoru dostu değilse kalıcı başarı elde edemezsiniz.

İÇ SEO etki eden 100 faktör

Sıralamaları büyük ve küçük ölçekte doğrudan veya dolaylı etkileyen 100 temel kriter.

Seo da Domain Ve Sunucu
Seo da Domain Ve Sunucu

 

60. Boş İçerikli Siteler (Park Domain)

Genelde domain satıcıları ve pazarlamacılar tarafından proje amaçlı olarak alınmış domainlerdir. Google açısından hiçbir değeri bulunmaz. Sıralamalar hiçbir zaman değerli bir sırada göremezsiniz. 2015 güncellemeleri sonrasında tamamen park edilmiş domainlerin değerini düşürmüştür.

61. Yararlı İçerik Sunma

Kullanıcılarınıza ve Google’a sürekli arşivinde bulunmayan yeni ve güncel içerikler sunuyorsanız iyi bir sıralamayı hak ediyorsunuz demektir. Başlık ve içerik seçimlerine dikkat ederek Google gözünde değerli bir site olabilirsiniz. Bunu başarmak için siteniz ile alakalı bilgi sahibi olmanız gerekir.

Google, her zaman üreten bir site olun vurgusunu yapmaktadır. Eğer başka sitelerden edindiğiniz bilgileri toplayarak içerik üretiyorsanız büyüme şansınız yoktur. Kimsenin sahip olmadığı eşsiz içerikler üretmeniz gerekmektedir.

62. Hazır Şablon Kullanan Siteler

Google hazır şablon kullanan siteleri bir blog havasında görmektedir. Tasarımda özgünlük SEO’nun temelleri arasında yer almaktadır. WordPress gibi hazır bir sistem kullanılıyor ise temanın mutlaka yeniden düzenlenmesi ve site kuruluş amacına göre özgünleştirilmesi gerekmektedir. Aynı tasarımda olan ve aynı içerikleri sunan siteleri, bir dizi devamı gibi görmektedir. Aynı sektörde hizmet veren aynı temalara sahip web siteler benzer olarak algılanır ve sıralamalarda değer kaybetmelerine neden olur. Eşsiz bir tasarım kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

rim

63. İletişim Sayfası

Kullanıcılar ve Google bir sitenin iletişim sayfasının olup olmadığına dikkat etmektedir. İçeriklerinizi yazarken kullanıcılar size sorular sormak isteyebilirler, yine aynı şekilde Google kullanıcılara değer verip vermediğinizi ve sizlerle istedikleri zaman irtibata geçilip geçilmediğine bakar. İletişim sayfası olmayan bir site künyesiz bir site demektir ve buda kural ihlali olarak olumsuz sinyaller verebilir. Kendinizi anlatan hakkınızda, iletişim ve kullanıcı sözleşmesi eklemeye özen gösterin.

64. Alan Adı Güvenilirliği

Site kaderini etkileyen en önemli unsurlar arasında ilk 5 kriter arasında yer almaktadır. Web sayfanıza gelen dış linklerin sayısı domain puanı olarak adlandırılır. Yani sizi tavsiye eden sitelerin olması sitenizin üst siralarda çıkmasını sağlayan en önemli faktörlerdendir. TrustRank değeri denilen oranın artması gereklidir. İyi bir makale yazarı iseniz ve kaliteli içerikler sunuyorsanız, istemeseniz dahi sizi tavsiye eden dış linkler kazanırsınız. Şunu unutmamak gerekir, para ile alınan dış linkler sitenizi olumsuz yönde etkileyecektir. Doğal organik yöntemler ile yazılarınızı yazmaya devam ederseniz, mutlaka sitenizdeki içerikleri kendi sitelerinde yayınlamak isteyen site sahipleri olacaktır. Bu tarz yayınlamalar sayesinde dış link almış olursunuz.

65. Sitenin Doğru Yapılandırılması

Web siteminizi kurarken header, body ve footer standartlarına uygun olarak kodlamanız veya hazır tasarim seçerken bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Şablon seçimi yaparken sitenin üst alanında sizi temsil eden bir logo sunmalı. Site içi gezinmeyi kolaylaştıracak üst menü, footer menü kullanımının yanında önemli içeriklerin öne çıkarıldığı bir sidebar kullanmanızı tavsiye ederiz.

66. Site Güncelleme Oranı

Sitenizi kurdunuz ve içeriklerinizi yayınlamaya başladınız, aslında her şey bitmiş değildir. Sürekli aynı görünüme sahip olan bir site bayat site olarak adlandırılmaktadır. Bot güncel içerik yayınlayan siteleri daha sık ziyaret eder. Sitenizde sürekli yenilikler olmasıyla kazandığınız bot ziyaretleri site değerini yükseltir. Ayrıca güncel içeriklerle kazanılan ziyaretçi domain otoritesinin artmasına büyük katkı sağlar.

67. Sayfa Sayısının Çok Olması

Birçok web geliştirici index sayısının fazla olması sitenin daha iyi olduğunu gösterir gibi yanlış bir yanılgiya düşüyor. Sayfa sayısının fazla olması fayda sağlamaz tersine zarar verir. Sayfaların sıralama ortalaması, verimi, ziyaret oranı göz önünde bulundurularak sitenize değer verilir. Eğer çok sayıda verimsiz sayfanız varsa sıralama kaybı yaşarsınız.

Ayrıca Google botları site taramalarını sınırlı olarak gerçekleştirir. Eğer çok sayıda katkı değeri düşük sayfanız varsa tarama kotasını bu değersiz sayfalarla doldurursunuz. Taranması gereken önemli sayfalar geriye düşer.

68. Site Haritası Sunma

Google arama motoru sağlıklı bir indexlenme için sitemap.xml dosyasını kullanmaktadır. Webmasters Tools kullandığınızda sizden ilk istediği veri sitemap.xml yoludur. Yine wordpress kullananlar sitelerini ilk kurduklarında, sitemap kurmaya büyük özen gösterirler. Verilerinizin daha sağlıklı indexlenmesi için önemli bir unsurdur.

Ancak site haritaları kötüye kullanımı engellemek için sınırlandırılmıştır. Dosya boyutu en fazla 50 MB ve 2.000 URL içerebilir. Bu sınıra ulaştığınızda eski sayfalarınız güncel harita dosyasından kaldırılır. Buda eski yazılarınızın değer kaybetmesine neden olur. Bu sorunu yaşamamak için harita dosyalarını çoğaltmanız gerekir. Eğer çok fazla içerik yayınlayan bir siteniz varsa farklı farklı aylık haritalar yollamanizi öneririz.

69. Site Açık Kalma Oranı

Uptime süresi olarak adlandırdığımız bir durumdur, güncelleme için Google URL den URL ye takip sistemini kullanmaktadır ve bu süreç esnasında urlleri takip ederek sitenize ulaşır, bu işlem sırasında sunucunuz bakım çalışmaları ve diğer unsurlardan dolayı kapalı ise site için kötü bir durum olacaktır, bunun sık sık tekrarlanması durumunda Google sitenizi kapalı bir web sitesi olarak algılayacak ve artık indexlenme sorunu yaşayacaksınız. Sunucu seçimi yaparken %99 Uptime hizmeti veren firmaları tercih etmeniz gerekmektedir.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir